maandag 3 januari 2011

Een blik werpen in 2011

Goede voornemens.....Anno 2011 mag het geloof ik niet meer.
Maar ik heb ze wel hoor!!
Ik vind het niet verkeerd om een kritische blik te werpen hoe je in de toekomst "dingen" anders wilt aanpakken, of (kleine) doelen wilt bereiken.

Op nr 1 staat bij mij dat ik dit jaar mijn allereerste quilt wil afhebben. Lijkt me toch een heel mooi streven. Momenteel ben ik nog druk met "a Kittens Tale", maar zodra de cursus is afgelopen wil ik me op de samplerblokken richten. Totaal 15 blokken waarvan ik er nog iets van 3 af moet maken. Uiteraard de shasings en de verdere afwerking en dan komt het "echt" quiltwerk. Het DOORPITTEN En om eerlijk te zijn zie ik er best wel tegenop. Ik lees en hoor van diverse kanten dat het niet 't allerleukste karweitje van het maken tot een affo is. Maargoed wilt het een echte quilt worden dan hoort dit er ook bij he ;-)

Daarnaast, zoals ik al eerder eens blogte, wil ik gaan bezuinigen. Met een mooi woord ook wel consuminderen genoemd. Niet meer lukraak pinnen en geld uitgeven, eerst denken en dan doen. Koopjes en aanbiedingen afgaan. Kortom bewust bezich zijn met geld. Maar ook versta ik onder consuminderen het hergebruiken van spullen. Oude overhemden worden hier gespaard om er later een hemdenquilt van te gaan maken. Overgebleven kliekjes worden niet meer zomaar weggegooit. Veel producten kan je best wel een paar dagen bewaren of invriezen om het later weer in een maaltijd te verwerken.
Grote uitdaging voor 2011 gaat het groenten-tuintje worden. Ik heb totaal geen "groene" vingers, maar ik krijg gelukkig hulp van mijn ouders. Dat wordt voor mij echt pioneren dus.

Al zo'n ruim 12 jaar woon ik in het prachtige dorpje Olst en tot mijn grootte schaamte ben ik nog nooit in de bunkers (de Ijssellinie) geweest of de Bökkers Mölle. En zo heeft Fortmond de Duurse waarden, een prachtig natuurgebied. Mijn voornemen is om mijn eigen dorp en haar omgeving eens wat beter te leren kennen.

Verder heb ik nog een paar persoonlijke doelstellingen, maar daar wil ik jullie niet verder mee "lastig" vallen en houd ik liever voor mezelf.

-------------------------------------------------------------------------------

Nu is haast heel Nederland weer aan het werk of naar school, maar wij zijn nog een weekje vrij. Wat heerlijk om alles op het gemakje te doen. Vanochtend met dochter de slaapkamers gepoetst en vanmiddag besteed ik mijn tijd maar eens lekker aan een beetje quiltwerk. He Bah wat naar nou, vakantie hebben ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

7 opmerkingen:

 1. Mooi om te lezen wat voor voornemens je hebt! Hopelijk kun je ook al je doelen halen! Ik ga je zeker "in de gaten houden"! Ik wens je een heel goed 2011! Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook al allerlei voornemens. Ben benieuwd wat jij ervan gaat waarmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met je voornemens!
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet nog even van jullie weekje vrij. En de voornemens vind ik erg mooi. Ik woon nu tien jaar hier in de regio en zou ook best wel eens wat meer te weten willen komen over dit dorp en zijn geschiedenis. En die quilt, dat komt helemaal goed.
  Consuminderen... dat is denk ik voor iedereen een goed voornemen, maar of het ook gaat lukken???
  Sterkte ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie voornemens heb je! En doorpitten of quilten is echt niet het vervelendste karweitje hoor; ik vind dat juist heerlijk om te doen, lekker ontspannen bezig zijn bij een leuk tv programma of met mooie muziek op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Terray. ik les net via de mail dat je mijn swappartner bent, leuk, Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!