maandag 10 januari 2011

Gevonden.....

Vorig jaar kreeg Kimberley van ons een heuse poëzie-album. Tegenwoordig zijn het allemaal vriendenboekjes die rondgaan. Maar ach wat heb ik leuke en goede herinneringen aan mijn poëzie-album. Dus mijn dochter moest er ook één hebben, hopend dat ze later met een glimlach alle lieve gedichtjes kan terug lezen.

Maar......ik kon die van mij helemaal nergens meer vinden. Terwijl ik ZEKER wist dat ze ergens in huis waren. Zoeken, zoeken van boven tot onder, het hele huis heb ik gehad, maar nergens mijn poëzie-albums. Hoe frustrerend is dat, ik werd er ook zelfs een beetje verdrietig van.

Tot gisteren. De C.V. lekte, ai, ai das niet zo fijn, spullen eromheen weggehaald en vanochtend de installateur maar gebeld. Omdat ik nog even wilde checken hoeveel water er in de emmer was gedruppeld moest ik weer op zolder zijn (ik kom daar niet dagelijks) en opeens had mijn oog "ZE" in het vizier!!! Mijn geliefde albums lagen gewoon in een doos tussen andere boeken. Ooooh wat ben ik blij!Maarliefs 2 stuks heb ik, de paarse met de hondjes kreeg ik van mijn ouders toen ik op de "kleuterschool" zat. (jaja ik behoor nog tot de generatie van de kleuterschool en klas 1,2 ect. )
Ik denk dat ik 'm voor mijn verjaardag heb gekregen want de datum van het eerste rijmpje is van 22-10-1979. De dag dat ik 5 jaar werd.

Dit album behoort aan mij,
Zolang ik hoop te leven
Tertia is mijn naam
Al bij de doop gegeven
W...... is de naam
Al van mijn vaders stam
D...... is de plaats
waar ik ter wereld kwamPrachtig he al die gedichtjes en dan die prachtige plaatjes erbij.Bovenstaand gedichtje komt van een dierbare persoon,mijn oudste broer die er helaas niet meer is. (klik op de foto dan wordt de foto groot zodat je het gedichtje kan lezen)
Ik ben weer helemaal blij dat ik ze terug heb gevonden.

Lieve Groetjes
Tertia

P.S, de cv is inmiddels weer gemaakt, was gelukkig een kleinigheidje

7 opmerkingen:

 1. Wat een geluk, dat het maar een kleinigheidje was en dat het snel verholpen was. Meestal slaat de schrik je om het hart met dit soort akkefietjes. En ik vind die oude poesiealbums ook veel en veel leuker dan de vriendenboekjes van nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een feest van herkenning, de poezie-albums. Ik had dezelfde
  plaatjes als jij..... Trouwens erg leuke hondjes op de ene!
  En wat een toeval, dat je ze op deze manier terugvond. Geniet ervan.
  Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat waardevol, toch zeker omdat er een gedicht van je broer in stond. Gelukkig heb je de poezie-albums weer gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar! En vooral ook het versje wat je er bij schrijft. Doet me denken aan mijn eigen albums. Al weet ik wel waar ik ze heb liggen! ;o)

  Oh enne.. het ging later al beter hoor! Al moet ik zeggen dat die negen weken nog best lang klinken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh wat een feest dat je je boekjes gevonden hebt, ik heb de mijne ook bewaard leuk voor later of uhhhhhhhhh dat is nu denk ik dan hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zie ik daar, dat is leuk zeg! Dat roze poezie boekje met de 2 hondjes die heb ik ook! Maar dan in het okergeel. Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Trouwens, lees nu pas net verder je berichtje. Ja, dat zijn de mooie herinneringen die je dan bij je draagt he, die moet je ook koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!