maandag 31 januari 2011

Spaghettisaus

Vandaag eten we spaghetti met zelfgemaakte saus.
Deze saus behoort tot onze favorieten!! Eigenlijk mag ik geen andere soort spaghettisaus op tafel zetten van manlief ;-)

Wanneer ik deze saus proef gaan mijn gedachten naar zo'n 20 jaar geleden....de tijd van mijn allereerste "verkering"
De moeder van mijn toenmalige vriendje maakte deze spaghettisaus en ik vond dat zó lekker. Maar van mijn moeder mocht ik niet altijd bij hun eten. Wanneer ik wist dat ze spaghetti ging maken, at ik thuis heel erg weinig en ging daarna nog even naar mijn vriendje. Ze hadden dan speciaal voor mij een portie bewaard zodat ik alsnog kon smikkelen.
Het recept heeft mijn moeder toendertijd gekregen maar nog nooit gemaakt. Toen ik op mezelf ging wonen heb ik het gauw ingepikt en sindsdien staat het regelmatig op tafel.
Dit recept wil ik met jullie delen.

Spaghettisaus "ala Dinie"

Olijfolie
4 grote uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
750 gr gehakt
3 blikken gepelde tomaten
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 theel. sambal
2 eetl. ketjap
2 theel. basilicum
1 theel. oregano

Uien, knoflook en paprika fijn snijden.
In een pan met een flinke scheut olie de groenten een poosje bakken.
Gehakt met peper en zout bestrooien en erbij en alles rul maken.
Dan de ketjap en sambal erbij doen.
De gepelde tomaten door een zeef roeren en bij het gehaktmengsel doen.
Dan de tomatenpuree erbij doen en goed door elkaar roeren.
Dit een poosje laten pruttelen.
Op het laatst de basilicum en oregano toevoegen.

Ondertussen de spaghetti koken en afgieten.
EET SMAKELIJK!!!

Lieve Groetjes
Tertia
P.s hier in huis ruikt het al heerlijk naar de saus :-)

N.B. wanneer jullie eens van mijn recepten gaan proberen zou ik het leuk vinden te horen wat jullie ervan vinden. Kom gerust terug en vertel het me

11 opmerkingen:

  1. Ik zal deze saus eens uitproberen! Is precies een recept voor mij: niet
    al te moeilijk en wij zijn hier in huis fan van pastagerechten.
    Bedankt voor het delen. Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk, eet smakelijk!

    groetjes, Jeannet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt zeker erg lekker en ik ga het onthouden hoor... kan ik het ook eens proberen binnenkort.
    groetjes jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je, dat klinkt wel erg lekker!
    Ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hé hier vandaag ook spaghetti,en ook zelfgemaakte saus hoor,al jaren lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eheh persoonlijk eet ik liever een visje maar de mensjes hier in huis zullen er vast blij mee zijn!! Groetjes Jasmijn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammie, vorige week tijdens ons weekje zusteren ook veel lekkere gekookte maaltijden gegeten! Heerlijk en eentje was NATUURLIJK spaghetti! Leuk dat je al ons nieuwe blog bezoekt had, maar wil je me ff mailen? ik heb daar een foutje gemaakt en wil je aub nog ff opnieuw je kommentaartje achterlaten? Vond het zo leuk dat je dat schreef! En ik heb het in de grote bulk (180 reacties van mijn oude blog meegecopieerd en gedelete!) laten verdwijnen, snif! Groetjes, Marianna

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kan het bijna ruiken, ga het zeker proberen.
    bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Moet ik maar eens gaan proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Tertia,

    Hihi, denk dat jij ook een deugeniet bent hé :-)

    Maar de saus klinkt wel heerlijk.

    groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij maken de saus ook altijd zelf. Een hele grote pan meteen zodat we porties kunnen invriezen. Ideaal.
    Dit recept lijkt me ook heerlijk, dus wie weet ...:-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!