vrijdag 15 april 2011

Knoflookspaghetti

Vandaag had ik weer eens een "probeerrecept"
Sjonge sjonge en ik kan je vertellen dat wij ontzettend lekker hebben gegeten.
Ja dit recept is een knaller en zal zekers vaker gemaakt worden!!!
Het recept komt uit het Sonja Bakker magazine, nr 2 mrt/apr '09.

Ingrediënten voor 4 personen;

200 gr. ongekookte spaghetti (denk eraan, tis Sonja Bakker, ik heb iets meer gebruikt)
175 gram magere spekreepjes (ik heb een halve bakje spekreepjes gebruikt en een stukje kipfilet in zeer kleine blokjes gesneden)
7 tenen knoflook, geperst
10 lente-uitjes fijn gesneden.
1 eetlepel sambal
1 bouillonblokje
zout (naar smaak)
100 gr. geraspte 30+kaas (maar parmezaanse kaas is ook erg lekker ;-) )



Verwarm in een koekenpan 1 eetl. olijfolie en bak hierin de magere spekreepjes. Voeg de blokjes kipfilet toe tot ze licht kleuren.
De geperste knoflookteentjes, uitjes en sambal toevoegen en alles lekker roerbakken.
Kook intussen de spaghetti met het bouillonblokje in ruim kokend water gaar. Voeg de spaghetti samen met de knoflooksaus.
Lekker met geraspte parmezaanse kaas en een salade.

Let wel op dit gerecht is sterk van smaak....Ik weet niet of kleine kinderen dit kunnen waarderen. Kimberley (8jaar) vond het wel lekker.
Enne niet daarna naar een feestje gaan want je bent een wandelende knoflookkegel hahaha.

Lieve Groetjes
Tertia

2 opmerkingen:

  1. Ja jammer dat knoflook nou niet bepaald een aangename geur verspreidt hé? Tis juist zo lekker!!
    groetjes, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aaah klinkt lekker......maar 200 gram spaghetti voor 4 personen???
    Daar kan ik niet op leven!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!