dinsdag 15 november 2016

Griekse aardappelschotel


Het is een vreselijk slechte "food" foto...ik geef toe ;-)

Maar ohhh wat was deze Griekse aardappelschotel heerlijk!!
Het recept voor 3 á 4 personen

500gr. kipfilet
2 eetl. gyroskruiden
2 eetl. (olijf) olie
3 á 4 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
oregano
1 klein potje witte bonen in tomatensaus
400 gr voorgekookte aardappelschijfjes
200 gr geraspte (gratin) kaas
peper en zout

Snijd de kipfilet in kleine reepjes. Meng de gyroskruiden met de olijfolie en marineer de kipfiletreepjes hierin minimaal 10 min.

Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Snijd intussen de uien in ringen en de tomaten in plakjes.
Pel de knoflookteentjes.

Bak de kipgyrosreepjes in een koekenpan aan. 
Als het vlees bruin is uit de pan nemen en dan de ui in het overgebleven bakvet bakken (voeg eventueel nog een klein beetje olijfolie erbij)
Pers de knoflooktenen boven de pan uit en zet het vuur iets lager.....anders verbrand je knoflook.
Wanner de uiringen en knoflook glazig zijn uit de pan nemen.
Bak nu de tomatenschijfjes eventjes aan en strooi er oregano over.

Het kipgyrosvlees verspreid je over de bodem van een ovenschaal.
Daaroverheen gaan de aardappelschijfjes, bestrooi met een klein beetje peper en zout.
Dan giet je de pot bonen met tomatensaus over de aardappelschijfjes, wel een beetje verspreiden.
Daarover gaat de gebakken ui en knoflook en de tomatenschijfjes.
Als laatste strooi je de geraspte kaas erover.

Deze schotel gaat zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Mmmmm......................
wij aten dit met zelfgemaakte knoflooksaus en een appel/komkommer salade.

Eet smakelijk!
Lieve Groetjes
Tertia


5 opmerkingen:

  1. Nou, de foto is best goed en het recept ga ik zeker eens uitproberen, het lijkt mij erg lekker. Groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm terwijl ik dit lees eet ik een broodje. Maar ik heb liever jou Griekse aardappelschotel! ;-)) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt niets te veel gezegt .......was overheerlijk .....nog bedankt voor het recept .

    Groetjes Edith

    BeantwoordenVerwijderen
  4. deze ga ik eggg doen deze aankomende week mmmm heerlijk lijkt hij me

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!